Cape Cod Seals

Seal_programweb2009image

Nmfs povolení č. 775-1600-10

slovo ploutvonohý (ploutvonohý) označuje zvířata podobného vzhledu, nikoli příbuznosti. Ploutvonožci popisují jakýkoli masožravý, obojživelný savec s předními a zadními přívěsky upravenými na ploutve. Těsnění, lachtani a mrož, s více než 30 druhy po celém světě, odpovídají popisu,a jsou často soustředěny dohromady.

různé druhy tuleňů zabírají vody severozápadního Atlantiku, ale po celý rok zůstávají pouze dva typy; Přístavní a šedé pečeti jsou často pozorovány po celý rok ve vodě a odpočívají na břehu ve velkých skupinách nebo stádech. Oba druhy jsou hojné v celé pobřežní Nové Anglii.

tři další druhy, které se rodí v oblastech, jako je Kanada a Grónsko, jsou tuleni harfoví, kapucí a kroužkovití. Tato zvířata mohou migrovat do NE.

Tuleň obecný (Phoca vitulina vitulina) a tuleň šedý (Halichoerus grypus atlantica)jsou nejčastěji spatřenými tuleňi na břehu Stellwagen. Vysoce adaptabilní a rozšířené, nacházejí se také v subarktických a mírných oblastech Tichého oceánu a Severního ledového oceánu.

na moři se přístavní tuleni a šedí tuleni obvykle nacházejí samostatně nebo v malých, velmi volných skupinách, které snižují konkurenci při hledání potravy. Na Stellwagen Bank, to je věřil, že oni se živí většinou na písku kopí a sledě. Na souši se často shromažďují při odlivu na písečných nebo skalnatých plážích, nejlépe na ostrovech, kde mohou skenovat životní prostředí pro nebezpečí.

informace o tom, jak chránit těsnění a stát se odpovědným pozorovatelem tuleňů, prosím responsible seal watching přečtěte si pokyny pro sledování tuleňů na severovýchodě.

samice přístavu tuleň lov písku kopí. Nmfs povolení no. 775-1600-10

samice přístav tuleň lov písku kopí.
Nmfs povolení č. 775-1600-10

přístavní těsnění jsou relativně malá (1,5 metru nebo 5 stop dlouhá), s kabátem, který se poněkud liší s věkem, vlhkostí a mezi jednotlivci. Některá štěňata se rodí se světle zbarveným kabátem lanugo (fetální srst, kterou většina savců vrhla před narozením). Lanugo kabát je zbaven během několika týdnů po narození. Většina tuleňů se však rodí s dospělým kabátem, který s věkem ztmavne.

Ženy v této oblasti obvykle rodí koncem jara a začátkem léta. Předpokládá se, že ženy z Massachusetts migrují na klidné ostrovy v New Hampshire a jižním Maine do pup. Historicky, přístavní tuleni mláďata v Massachusetts, a tam jsou rostoucí pozorování velmi malých mláďat zde v květnu a červnu. Štěňata jsou schopna plavat během několika minut po narození a mohou cestovat se samicí, zatímco loví. Na Stellwagen se často nacházejí malá mláďata, která šlapají vodu, zatímco čekají, až se maminka vrátí z ponoru.

Dospělí obou pohlaví mají podobný vzhled, se světlejšími spodními, hnědými až šedými vrchními a rozdílným množstvím nepravidelných skvrn. Přední ploutve tuleňů mají relativně malé drápy a drápy jejich zadních ploutví jsou malé. Na moři je těžké je spatřit. Pouze jejich hlavy jsou viditelné, když přicházejí na vzduch, jejich čenichy jsou malé a špičaté, a mají malé, ale jednoznačné obočí. Pokud máte dalekohled, můžete si všimnout otvorů uší těsně za očima.

kolonie chovu tuleňů šedých na ostrově Muskeget.

Nmfs povolení č. 775-187

šedé těsnění, Halichoerus gypus, jsou největší pečeť nalezená v této oblasti, s muži rostoucími na nohy 8 a vážícími více než 800 liber (2.3 m. a 300-350 kg.). Samice jsou o něco menší, měří 7 stop a váží méně než 600 liber (2 m. a 150-200 kg.). Kromě velikosti, pohlaví se liší mnoha způsoby: muži bývají tmavší s několika světlými skvrnami, zatímco ženy bývají světlé s tmavými, nepravidelné skvrny. Mladí mohou být snadno zaměňováni s přístavními pečetěmi. S čelním pohledem, šedé pečeti mají široce nasazené nosní dírky, které tvoří W, zatímco přístavní pečeti mají těsně nasazené nosní dírky, které tvoří malý V. někdy nazývané koňské hlavy, šedé pečeti obou pohlaví mají široké, dlouhé čenichy, které se stávají výraznějšími, zejména u mužů.

šedí tuleni jsou endemičtí v severním Atlantiku, od Baltského moře, západní Evropy po Kanadu a severovýchodní Spojené státy. V posledních letech se zdá, že počet šedých tuleňů v Nové Anglii vzrostl. Zatím není jasné, zda Kanadská populace jednoduše roste a pohybuje se na jih, nebo pokud existují jiné, environmentální faktory v práci.

vysoce společenská, šedá pečeť se často vyskytuje ve velkých skupinách vytažených na klidných písečných nebo skalních plážích pro odpočinek a chov. Samice v této oblasti, jako je Monomoy Island v Nantucket Sound, porodit jednoho, bíle potažené štěně od konce prosince do poloviny února. Štěně se intenzivně ošetřuje asi 15 až 20 dní na stále tučnějším mléce. Samice přicházejí do říje asi 2 týdny po odstavení mláďat. Muži jsou vysoce konkurenceschopní v přístupu ke skupinám žen na pobřeží. Po oplodnění embryo zastaví vývoj a „odpočívá“ po dobu 3 až 4 měsíců před pokračováním vývoje (zpožděná implantace).

 výše: první rok Harfa pečeť vytáhl ven-oznámení špinění. Nízko: dospělý Harfa seal-všimněte si tmavé tváře a boků. Nmfs povolení č. 775-1600-10

tuleni Harfoví, Pagophilus groenlandicus, dorůstají asi půl metru a váží asi 130 kg. (5.5 nohy a 280 liber). Obvykle mají světle šedé nebo bílé kabáty označené tmavě hnědými skvrnami kolem hlavy a zad. Tyto tmavé znaky mohou tvořit U na zadní straně, podobně jako základna ruční, hudební Harfa. Mladí živočichové procházejí složitou sérií moltů a mění se z kojeneckých „bílých plášťů“(hlavní cíl každoročního lovu kanadských tuleňů) na „bedlamery “ a“ skvrnité harfy “ mladistvých.

navzdory skutečnosti, že tuleni harfoví jsou považováni za severní druh, závislý na stanovištích pro mláďata, pozorování nedospělých jedinců v jižním zálivu Maine se v posledním desetiletí během zimních měsíců zvýšila. Pozorování dospělých je méně časté, ale roste.

Unspotted coat of a "blueback": juvenilní pečeť s kapucí. Nmfs povolení č. 775-1600-10

Unspotted coat of a „blueback“: juvenilní těsnění s kapucí. Nmfs povolení č. 775-1600-10

těsnění s kapucí, Cystophora cristata, jsou poněkud sexuálně dimorfní, s muži dosahujícími 2,5 m. a 300 kg. (8 stop, 600 liber) a ženy dosahující 2m. a 160 kg. (7 stop, 350 liber). Ve formě však, pohlaví jsou zcela odlišné: muži mají nafukovací vak visící z horní části nosu.

při nafouknutí vytváří černou oválnou kapuci. Dále mohou nafouknout červenou vnitřní výstelku nosu z jedné nosní dírky. Tento velkolepý displej může být použit ke snížení skutečných bojů během konfliktů s jinými pečetěmi. Dospělí jsou stříbřitě modré nebo bílé s nepravidelnými tmavě hnědými skvrnami. Juvenilní fáze zahrnují hezký „blueback“ zvířat prvního roku: modrošedá na zádech, krémově zbarvené břicho a tmavé ploutve a masku.

 Všimněte si tupého profilu a tmavé tváře mladistvých tuleňů s kapucí. Povolení NMFS č. 775-1600-10

Všimněte si tupého profilu a
tmavé tváře mladistvého těsnění s kapucí.
Nmfs povolení č. 775-1600-10

v této oblasti jsou těsnění s kapucí vzácným pohledem. Sdílejí velkou část svého sortimentu s tuleni harfy, ale porodí na ledě, o něco později (poslední dva týdny v březnu). Mladí jsou ošetřováni pouhé čtyři dny a odstavením mohou zdvojnásobit svou porodní hmotnost. Většina pozorování na místě je mladých roku.

prstencové těsnění, Phoca hispida, jsou nejmenší pečeť, která se v této oblasti objevuje asi 1,5 m. dlouhá a 70 kg. v hmotnosti (4,5 stopy a 150 liber). Samci a samice se liší jen málo a jejich hmotnost se radikálně mění po celý rok, zejména během molt, kdy zvířata nejsou schopna krmit. Obvykle jsou tmavě šedé nahoře a krémové dole se souhvězdím světelných prstenců rozptýlených po hlavě a zádech.Jejich přední ploutve jsou krátké a silné, vybavené dlouhými, zakřivenými drápy.

 profil prstencového těsnění. Nmfs povolení č. 775-1600-10

profil prstencového těsnění. Nmfs povolení č. 775-1600-10

tyto malé podsadité pečeti jsou skutečnými ledovými pečetěmi, zřídka bloudícími daleko od ledových stanovišť v Arktidě a Subarktidě. Dospělí preferují zejména pozemní led a mladiství bloudí na okrajích a balí LED. Jejich dlouhé drápy umožňují kroužkovaným těsněním udržovat dýchací otvory otevřené ledem. Mladí mohou putovat daleko a každý rok několik přijde na břeh na Cape Cod k odpočinku, zejména v zimních měsících. Navzdory těmto vzhledům hrají prstencové pečeti v ekologii Stellwagen Bank jen nejmenší roli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.